Covid19 - élet a vírus árnyékában

Covid19 - élet a vírus árnyékában

2020.03.28. - 17. nap

A nap amikor nem Te döntöd el, mikor mész vásárolni

2020. március 28. - LukácsiKriszti

20200328_185419_1.jpg

Üres a máskor nyüzsgő gyerekekkel teli Budafoki Szomszédok Piaca előtti tér

Ma van a kijárási korlátozás első napja. Talán a legnagyobb szigorítása a rendeletnek, hogy a 65 év alattiak 9-12 óra között nem mehetnek élelmiszert- és gyógyszert vásárolni, valamint piacra.

A gyakorlatban ez nálunk például úgy nézett ki, hogy a pékhez elmentenünk 8-kor, a piacra és a közértbe pedig 12 után. Mindenhol sok rendőrt látni, ellenőrzik, hogy betartják –e a korlátozásokat.

Az utcákon egyre kevesebb az ember, ez ma az üzletekről nem volt elmondható.

343 regisztrált beteg van Hazánkban és sajnos már 11 halálos áldozat.

Újbudán két körzeti orvos is koronavírus fertőzött lett, mely azért komoly probléma, mert így Őrmező házi orvos nélkül marad. Eddig ugyanis 3 orvos látta el a területet, de közülük egy 65 év feletti, egy pedig transzplantáción esett át nem rég, így különösen veszélyeztetettek, nem dolgozhatnak, most pedig a harmadik is kiesik a munkából - természetesen a betegek nem maradnak ellátás nélkül.

Olaszországban és Spanyolországban tovább tombol a járvány, rengeteg áldozatot szedve naponta. Érdekesség, hogy a németeknél is rengeteg a beteg (50e fő), ugyanakkor összesen „csak” 351 eddig a halálos áldozat, míg az olaszoknál már naponta hal meg 1000 ember, miközben összesen valamivel több, mint 86ezer fertőzött van náluk.

Sok mindent el kell halasztani idén a világban és Hazánkban is:

elmarad az Olimpia, a foci EB, a Forma-1 versenyeinek egy része, de nem tartják meg az országos tanulmányi versenyek döntőit sem.

Született egy újabb dalfeldolgozás, Presser Gábor és a magyar könnyűzene szereplőinek részvételével mindenki otthonról énekli a Neked írom a dalt című számot:

A bejegyzés trackback címe:

https://covid19virus.blog.hu/api/trackback/id/tr7215567100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása