Covid19 - élet a vírus árnyékában

Covid19 - élet a vírus árnyékában

2020.03.27 - 16. nap

A kipcsakok segítenek

2020. március 27. - LukácsiKriszti

kijar2.jpg

Ma reggelre több kerek szám is megjelent a koronavírus számlálón: 300 fertőzött és 10 elhunyt személy.

Kora reggel bejelentette Orbán Viktor a kijárási korlátozás elrendelését.

Ez a gyakorlatban azzal jár, hogy kicsit csökken azon helyek száma, ahova szabadon kijárhat az ember. Nem lehet például ruházati üzletbe menni, de nem kell kihagyni a kozmetikust – annak aki szeretné, hogy közvetlen az arca előtt dolgozzon valaki. A 65 év felettiek csak 9-12 között mehetnek vásárolni, a 65 év alattiak pedig ebben az idősávban nem vásárolhatnak.

Az üzletekben kötelezően tartani kell a 1,5 méter távolságot egymástól az embereknek, ennek betartásáért az üzlet üzemeltetője felel.

A Türk Tanács két tagja – Törökország és Üzbegisztán – támogatja Magyarországot, előbbitől maszkok varrásához alkalmas textilt, utóbbitól 150ezer darab maszkot kapunk. Szíjártó Péter külügyminiszter elmondta

Nagyrabecsülés és köszönet jár a török és az üzbég kormánynak a segítségért: a bajban mutatkozik meg, hogy ki az igaz barát

Arról nem nagyon beszélnek a kormánytagok, hogy az EU 2000milliárdFt-ot ad a járvány következményeinek enyhítésére. E nélkül semmilyen gazdasági csomagot nem tudott volna Orbán bejelenteni.

Tovább folyik a harc a Parlamenten kívül is annak érdekében, hogy minél inkább az emberek gondolatába beleégjen, hogy milyen gonosz az ellenzék, hogy nem támogatja a korlátlan ideig tartó rendeleti kormányzásra való felhatalmazását Orbánnak.

A vírus intenzív osztályra küldte a Rammstein énekesét, itthon pedig több nagy üzletláncot – a Decathlon, a Zara, a H&M, a C&A – is bezárásra kényszerített.

Boris Johnson-t sem kímélte a betegség, reméljük, hogy a Brexitust nem követi exitus.

Az orvosi rendelők zárva vannak, csak sürgős esetben fogadnak betegeket, sok üzletbe csak egyenként, korlátozott számban engednek be embereket.

Olaszországban nem csitul a járvány, egyetlen nap alatt közel 1000 áldozatot szedett.

A helyzet egyre nehezebb, a vége még beláthatatlanul messze van.

Most a jelszó:

#maradjotthon

A bejegyzés trackback címe:

https://covid19virus.blog.hu/api/trackback/id/tr3415564844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása