Covid19 - élet a vírus árnyékában

Covid19 - élet a vírus árnyékában

2020.03.26. - 15. nap

Mentsük meg a Vén Európát!

2020. március 26. - LukácsiKriszti

 fertozottek_szama_20200326.png

Immáron 15. napja tart a veszélyhelyzet Magyarországon.

Ma tovább folytatódott a kormány és a Fidesz félrevezető kommunikációja az ún. koronavírus törvénnyel kapcsolatban.

Orbán szeretné, ha megkoronáznák – no nem a vírussal -, csak hatalom szempontjából. Határozatlan ideig szóló rendeleti kormányzásra való felhatalmazást kért a Parlamenttől. Aki ezt nem akarja engedni, az bizony mind fő ellenség. A Miniszterelnök elég rosszul viseli ha valaki kritikát fogalmaz meg vele szemben, ez az oka annak, hogy nyíltan nekiment az Európai Tanács elnökének, mivel nem tetszését fejezte ki a koronavírus törvény tervezetével kapcsolatban:

Ha Ön nem képes segíteni nekünk a jelenlegi válsághelyzetben, kérem, legalább tartózkodjon a védelmi erőfeszítéseink akadályozásától

Gulyás Gergely pedig azt javasolta a magyar demokráciát firtató uniós politikusoknak, hogy

Most tegyék félre ezt a hobbijukat és ne Magyarországgal foglalkozzanak

Mindeközben Gulyás Gergely a szokásos csütörtöki kormányinfón elszólta magát, hogy a miniszterek is tudnak olyan intézkedéseket hozni, amivel meghosszabbíthatóak keddig az eddig hozott miniszterelnöki rendeletek. Ezzel kiderült, hogy a hétfői parlamenti kirohanások az ellenzékkel szemben csak egy kormányzati színjáték részei voltak.

Müller Cecília tisztifőorvos asszony beismerte, hogy többszöröse a tényleges fertőzöttek száma az ismert esetek számánál.

A Liszt Ferenc repülőtér gyakorlatilag leállt, a mai napon 9 repülő szállt le összesen, ami nem csoda, hiszen csak magyar állampolgárok léphetnek az ország területére, ugyankkor az induló gépek száma sem érte el a tízet. Összehasonlításként érdemes megjegyezni, hogy egy átlagos héten csak Londonba 117 járat indul (info: Wikip.)

A fuvarozás is ellehetetlenült, a legnagyobb magyarországi árufuvarozó cég – a Waberer – több száz kamionja parkol Budaörsön, miután a cég hazarendelte a nemzetközi fuvarozásban dolgozó alkalmazottjait.

wabi_budaors_01-700x467.jpg

fotó: vezess.hu

 

Nagy Szilárd feldolgozta Varga Miklós Vén Európa című számát, aktualizálva napjainkhoz

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://covid19virus.blog.hu/api/trackback/id/tr4815561294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása