Covid19 - élet a vírus árnyékában

Covid19 - élet a vírus árnyékában

2020.03.25 - 14. nap

Lesz elég maszk..., ha nem használjuk

2020. március 25. - LukácsiKriszti

fertozottek_szama_20200325_1.png

39 fővel növekedett a fertőzöttek száma ma reggelre, így már 226 beteget tartanak nyilván. A karanténban lévők száma ugyanakkor folyamatosan csökken, már a 100 főt sem éri el. Nem beszélnek róla, így feltételezhetően már nem történik egyáltalán kontaktkutatás.

A tisztifőorvos is elismerte, hogy jóval több beteg lehet, mint akiről tudnak.

Ennek egyik oka – no ezt nem vallották már be -, hogy eleinte csak és kizárólag azokat voltak hajlandóak megvizsgálni, akik fertőzött területről érkeztek vagy találkoztak BIZONYÍTOTTAN fertőzött emberrel.

Ez a BIZONYÍTOTTAN fertőzött kifejezés erősen be van ragadva a tisztifőorvosnál, ugyanis szerinte csak akkor kell FFP3-as – azaz a koronavírus ellen valóban hatékony védelmet nyújtó - maszkot hordania az egészségügy személyzetnek, ha ilyen beteget lát el.

Látom magam előtt az orvost, aki maszkot cserél, amikor megkapja a pozitív eredményt a betegnél, akinek a mintáját 1 nappal korábban sima sebészi maszkban vette le.

Velence kötelezővé tette a szájmaszk használatát a lakosság ellátását szolgáló üzletekben, intézményekben”, azaz az élelmiszerboltokban, gyógyszertárakban, drogériákban és postákon, miközben Gárdonyban fertőzött le egy patikus.

Egy kormányzati hirdetés szerint lesz elég védőeszköz – maszk -, ha ésszel használjuk. A hirdetés abszurditása, hogy azt írja, csak akkor kell használni ha valakinek tünetei vannak. Aha…14 nap a lappangási idő… az országos tisztifőorvos – akit már sokan Törzsi Cecíliának becéznek – szintén ezen a véleményen van, meg is osztotta a Facebookon.

maszkbeteg.jpg

Már összesen 84 cégnél van jelen a katonaság, bármi legyen is az ok, nem igazán érti senki, hogy miért. (elvileg majd ők segítenek biztosítani járvány idején is a biztonságos működést). Hasonlóról nem hallottunk más országban.

Steven Dick, a budapesti brit nagykövethelyettes a koronavírus járvány 10. magyarországi áldozata, mindössze 37 éves volt. Nagykövethelyettesként – úgy gondolom - nem lehetett „rengeteg súlyos alapbetegsége” – ezzel szokta nyugtatni Cecília asszony a lakosságot.

Hazánkban egyébként elég magas – 4,5%-os - a halálozási aránya a betegségnek, és az elhunytak átlagéletkora nem éri el a 70 évet. A szomszédos országokban a halálozási arány nem éri el az 1 százalékot sem.

A vírus nem válogat, megfertőzte a brit trónörököst, a 71 éves Károly herceget is.

Három városban – Nagykanizsán, Komlón és Szekszárdon - kihasználva a veszélyhelyzetet a polgármester egy személyben, kihagyva a képviselőket a döntésből költségvetést fogadott el, Komlón pedig megvonta a képviselők tiszteletdíját. Mind a három helyen fideszes polgármester van, ellenzéki testületi többség mellett.

Szlovéniában 30 százalékkal csökkentették a képviselők és miniszterek fizetését a járvány idejére, az egészségügyben dolgozók ezzel párhuzamosan 10 és 200 százalék között bérkiegészítést kapnak.

Mindeközben hazánkban Orbán Viktor megköszönte az egészségügyben dolgozók munkáját…

A bejegyzés trackback címe:

https://covid19virus.blog.hu/api/trackback/id/tr6415557554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása